Muziekgebouw.nl

Website die inspireert tot nieuwe ontdekkingen

Muziekgebouw aan ‘t IJ is een internationaal toonaangevend podium in Amsterdam, met een gevarieerd programma van hedendaagse klassieke muziek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek.

Achtergrond

Ook het Muziekgebouw heeft te maken met een spanningsveld tussen een hoogdrempelig cultureel product en commerciële doelstellingen. Begin 2013 onstond er behoefte aan een nieuwe website die helpt de doelstellingen te bereiken en daarmee het spanningsveld te verlichten.

Vraag

Ontwikkel een nieuwe website waar bezoekers worden geholpen in het maken van een keuze uit het grote en gevarieerde aanbod van concerten. Daarnaast moeten bezoekers in dit proces worden geïnspireerd tot het doen van nieuwe ontdekkingen. De website vervangt hiermee de seizoensbrochure.

Resultaat

Het resultaat is een website die rijk is aan beeld, video en audio en beschikt over een heldere navigatiesctructuur en lay-out. Belangrijk zijn de onderdelen uit het Muziekgebouw aanbod die extra voor het voetlicht worden gebracht in de vorm van visuele verhalen. Op deze manier kan de bezoeker gemakkelijk achter de desktop of in de luie stoel met een tablet het seizoensaanbod ervaren.

Werkmethode

Met behulp van onze scrum projectmethode werd binnen zeer korte tijd voor aanvang van het nieuwe theaterseizoen een complete nieuwe website ontwikkeld.

Share deze case