B&B Punt Uit

Nieuw Delfts Blauw

Punt Uit is een bijzondere bed&breakfast in het stadscentrum van Delft. De eigenzinnige architectuur in combinatie met de gastvrijheid van de eigenaars maken het verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Op een fantastische plek op een steenworp afstand van de Grote Markt, de Nieuwe Kerk en grenzend aan het Straatje van Vermeer ligt B&B Punt Uit. Een heerlijk ontbijt in een natuurlijk aangelegde tuin, eigenwijs terras, 2 studio’s met een verborgen stapelstee voor de kinderen, parkeren op eigen terrein en een kano beschikbaar voor een tocht door de Delftse gracht. Gewoon als je op zoek bent naar net iets anders, Punt Uit!

SILO benaderde dit kleinschalige project eveneens iets anders. We ontwikkelden het idee voor een volledig hand-geschilderde merkidentiteit, passend bij de creatieve historie van Delft.

Delft staat bekend om aardewerk. Het Delfts Blauw werd in korte tijd zeer populair en de industrie beleefde een bloeiperiode van 1650 tot 1750. Alleen al in Delft waren meer dan 30 aardewerkfabrieken actief. Beroemd product is de Delfts Blauwe tegel. Deze werden gebruikt als plint langs vloeren, als lambriseringen in gangen en trappenhuizen, en als haardbekleding. De geschilderde onderwerpen op de tegels liepen zeer uiteen, van bloemen, landschappen, bijbelse voorstellingen tot de alledaagsheid van mensen en dieren.

Original Delft Blue tiles, ca. 1700 – 1750, Zuid-Holland

Original Delft Blue tiles, ca. 1700 – 1750, Zuid-Holland

De inspiratie voor het concept van de merkidentiteit komt voort uit de veelzijdigheid van voorstellingen op het Delfts Blauw tegelwerk. Het logo, de typografie, wegwijzers, labels, illustraties: alles is geschilderd. Dit is het nieuwe Delfts Blauw.

PU_toolbox

Punt Uit toolbox with hand drawn and painted brand identity ingredients

SILO creëerde een eigen wereld met onderwerpen uit de architectuur van het B&B gebouw, de typisch Delftse omgeving, eigenwijze dieren en teksten met boodschappen. Zo ontstaat een toolbox van alle elementen, toe te passen op een uiteenlopende reeks communicatiemiddelen, maar ook in het interieur van de kamers.

PU_proefdruk18012016_HR

Illustration layer system

Elk onderdeel in de toolbox kan worden gecombineerd en samengesteld tot verschillende composities waardoor oneindig veel variaties mogelijk zijn. Naast het Delfts blauw kunnen meerdere steunkleuren worden toegevoegd.

PU_ansichtkaarten_web_2

Selection of post cards

PU_posterwall

Punt Uit posters for souvenir purposes

PU_web_2

Punt Uit website

Rietveld_2

Punt Uit interior and exterior

 

Projectinfo

  • Opdrachtgever
    B&B Punt Uit
  • Jaar
    2016

Share deze case