Humanity House

NoW, het nieuwe museum voor Vrede en Recht

Het Humanity House in Den Haag brengt grote thema’s als oorlog, vrede en humaniteit onder de aandacht, en ziet de interesse in deze thema’s en aanpak groeien. SILO helpt het Humanity House de betrokkenheid van mensen verder te laten groeien en wereldwijd uit te dragen, op een nieuwe plek in Den Haag: NoW, Creating Peace for Tomorrow.

Now tekst V3.1

Uitgangspunt voor de merkidentiteit van NoW, integratie van het logo in het laatste nieuws en relevante feiten

Waarom NoW?

Leven in vrede en vrijheid is kwetsbaar. Wereldwijd beheersen conflicten en oorlog de levens van miljoenen mensen. NoW gelooft dat iedereen bij kan dragen aan een wereld met meer vrede. Hiervoor is kennis, empathie en betrokkenheid essentieel.

Den Haag staat wereldwijd bekend als International City of Peace & Justice en Legal Capital of the World. In de statige en iconische gebouwen achter hoge hekken werken dagelijks duizenden mensen aan een betere wereld.

NoW (No War) brengt deze werelden samen. NoW maakt zichtbaar en beleefbaar op welke manier het werk van organisaties bijdraagt en inspireert bezoekers om zelf bij te dragen aan een vreedzamer en rechtvaardiger wereld.

Niet straks, maar nu. NoW.

Now plattegrond

NoW wil zich vestigen op een passende en betekenisvolle plek: in het gebouw van het Joegoslavië Tribunaal

SILO werkt samen met het projectteam aan de plannen die de realisatie van het nieuwe museum mogelijk moeten maken. Met uitgebreide brainstorms en overleg ontstond een duidelijke blueprint voor de communicatiestrategie. Om de toon te zetten is als statement een bidbook ontwikkeld waarin alle plannen zijn uitgewerkt en helder worden neergezet. De ondersteunende visuele identiteit is direct en krachtig, en maakt de dwingende urgentie en actualiteit van het onderwerp voelbaar.

Now tekst V4_2

Cover beelden van het bidbook ‘NoW, Creating Peace for Tomorrow’

Wat is NoW?

NoW betrekt bezoekers actief bij een vreedzamer en rechtvaardiger wereld. Grote onderwerpen zoals vrede en recht worden dichterbij gebracht, door een ervaring die raakt. NoW laat de bezoeker met andere ogen naar de wereld kijken, inspireert en geeft inzicht in de impact van conflict op mensenlevens. Ook laat NoW zien en ervaren welke invloed hierop uit te oefenen is, niet alleen institutioneel, maar vooral ook individueel.

-NoW Den Haag
Een museum met ervaringen, tentoonstellingen & ontmoetingen in een betekenisvol gebouw: het Joegoslavië Tribunaal.

-NoW Online
Een actueel en interactief platform, altijd en overal ter wereld beschikbaar vol verhalen, games, web-documentaires, online tentoonstellingen, reportages en meer.

Now copy

Now-location

Waar?

NoW wil zich vestigen op een passende en betekenisvolle plek: in het gebouw van het Joegoslavië Tribunaal. In dit gebouw komt naast het United Nations Mechanism for International Tribunals (MICT) ruimte beschikbaar. Het MICT is een mechanisme (en internationaal strafhof) dat werd opgezet om het werk van het Joegoslavië-tribunaal en het Rwanda-tribunaal af te ronden. NoW brengt het bijzondere verhaal van deze plek voor een groot publiek tot leven.

De komst van NoW verstevigt de Internationale Zone als bestemming voor publiek. Een uitbreiding van het culturele cluster en verbinding met het internationale cluster.

Now tekst V2.1

Verschillende spreads uit het bidbook ‘NoW, Creating Peace for Tomorrow’

Now-quote Now Mupi

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Humanity House
 • Jaar
  2016
 • Activiteiten
  Research
  Brand positioning
  Concept
  Design
  Short copy
 • Credits conceptontwikkeling & visualisaties NoW
  Humanity House, Kossmann.deJong, XPEX, krft architecten, Stephen Hodes, Edwin van Huis, Open Development

Meer info?

m11_rene_068_2

Rene Toneman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 24 66 07 37
rene@siloagency.com

Share deze case