Orange Olive

Catering voor puur en eerlijk eten

Orange Olive catering verzorgt een pure eetbelevenis waarbij alleen pure en eerlijke ingrediënten worden gebruikt. Elk jaargetijde heeft haar eigen geur, sfeer en temperament.

Orange Olive werd in 2010 opgericht door Djoeke Delnooz. Met haar fijne neus voor pure en eerlijke producten, haar smaak voor verfijnde gerechten en haar achtergrond als designer bezit zij alle ingrediënten voor het organiseren van een bijzondere eetbelevenis op bijzondere locaties. Orange Olive kiest zo veel mogelijk voor pure en eerlijke ingrediënten: producten van de beste kwaliteit, gemaakt met respect voor mens, dier en milieu.

Ambitie

Een krimpende Nederlandse economie en een conjunctuur-gevoelige markt. Dat waren de economische uitgangspunten voor de start-up van een nieuw catering bedrijf. SILO werd benaderd om voor dit bedrijf een merkstrategie, online strategie, naam en identiteit te ontwikkelen.

Actie

In nauwe samenwerking met de oprichter ontstond een strategie waarbij puurheid, authenticiteit en eigenzinnigheid als uitgangspunt werd genomen voor verdere ontwikkeling van naam en identiteit. SILO ontwikkelde de naam Orange Olive, en een merkidentiteit bestaande uit een eigenzinnig geïllustreerde wereld bewoond door vork-vissen, mes-eenden, kurkentrekker-spechten, kandelaar-herten en meer: De wereld van Orange Olive.

Impact

Binnen een jaar na lancering groeide Orange Olive uit tot een succesvolle onderneming met een geheel eigen signatuur. De ontwikkelde strategie, visuele identiteit en website zorgen voor onderscheid en merkvoorkeur. Inmiddels is Puur Smaak Diners ontwikkeld, een halfjaarlijks food-event waarbij gasten dichter bij de oorsprong van smaakvolle ingrediënten worden gebracht met een unieke eetbeleving op locatie.

Awards: GOLD – European Design Awards

“For this unconventional catering service, SILO painted a picture where fish grow forks and olives are orange. Welcome to the wonderland of organic milk and fair-trade honey.”
Gestalten, Visual Identities for Restaurants, Food and Beverage.

 

Share deze case