FuturumShop

Alles voor fietssport én persoonlijk advies

FuturumShop is de grootste online winkel voor wielrenners, mountainbikers en andere outdoorsporters. Het bedrijf staat voor high-endproducten en onderscheidt zich door de uitgebreide productkennis en het hoge serviceniveau.

SILO werkt samen met FuturumShop aan de optimalisering van gebruikerservaring in de webshop en andere digitale verkoopkanalen. De toegevoegde waarde van persoonlijk advies staat daarbij centraal.

“FuturumShop heeft voor SILO gekozen om gezamenlijk op te trekken in het designproces. Daardoor is het echt onze eigen site geworden.”

– Enno van Kampen, FuturumShop

Gedreven door passie

FuturumShop is opgericht vanuit een passie voor wielrennen en kan zich uitstekend in haar klanten – zowel recreatieve sporters als profwielrenners – verplaatsen. Het bedrijf heeft drie FuturumClubs: fysieke winkels waar je terecht kunt voor passend advies, om bestellingen op te halen of om de nieuwste collecties te bekijken. Je kan deelnemen aan workshops en tourtochten of zelfs sleutelen aan je eigen racefiets. Daarnaast ontwikkelt FuturumShop een eigen kledinglijn van high-end activewear: Futurum Quality Gear.

FuturumShop

Altijd erop uit, dus mobile first

Buitensporters gaan er liefst zo vaak mogelijk op uit, dus de shop moet snel en gebruiksvriendelijk werken op ieder formaat apparaat. Door de ervaring op mobiel als uitgangspunt te nemen, is een webshop ontworpen die klanten efficiënt en doelgericht door het aankoopproces helpt. Welk van de 17.500 producten ook het juiste is.

Adviseur in plaats van verkoper

Omdat de medewerkers van FuturumShop zelf fanatieke wielrenners zijn, hebben ze veel kennis over welke producten voor welke situatie het meest geschikt zijn. In het ontwerp van de productpagina’s heeft deze kennis een prominente plek gekregen. Klantvragen worden persoonlijk beantwoord en vormen zo per product een FAQ. In de nieuwe shop is ook meer ruimte voor de blogs van FuturumShop waarin verschillende relevante thema’s, zoals fietsonderhoud, verder uitgediept worden.

FuturumShop

Business as usual

Om de transitie van de oude naar de nieuwe webshop zo goed mogelijk te laten verlopen, is zorgvuldig gekeken naar de opbouw van de verschillende pagina’s. Door middel van een praktische werksessie is een balans gevonden tussen eenvoud van presentatie en compleetheid van informatie. De output van de werksessie vormde de basis voor de wireframes en het uiteindelijke ontwerp.

Community-input voor doorontwikkeling

Een groep vaste klanten uit de FuturumShop-community heeft de nieuwe site uitgebreid getest in een bèta-omgeving. De gevraagde en ongevraagde input wordt gebruikt om verdere innovatieve uitbreidingen en verbeteringen aan het platform te ontwikkelen.

FuturumClub

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  FuturumShop
 • Jaar
  2018
 • Activiteiten
  Research
  Online strategy
  UI design
  UX design
  Front-end development

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case