PostNL

Ontdek de wetenschap

In samenwerking met PostNL en Science Center NEMO ontwikkelde SILO het postzegelvel ‘Ontdek de wetenschap’, waarop vijf natuurkundige experimenten zijn geïllustreerd die kinderen thuis eenvoudig kunnen uitvoeren.

Ambitie

Met het uitbrengen van een postzegel rondom het thema ‘wetenschap en jeugd’ wil PostNL een extra impuls geven aan de jeugd(filatelie): de jeugd komt weer in aanraking met post(zegels verzamelen). Het verzamelen van postzegels is steeds minder bekend bij de jeugd, niet in de minste plaats door de ontwikkeling van wetenschap en technologie.

Actie

Al snel werd duidelijk dat het postzegelvel een nieuwsgierig-makende, activerende functie zou moeten vervullen. SILO deed onderzoek bij Science Center NEMO. Op basis van de uitkomsten ontstond het idee om wetenschappelijke proefjes te vertalen in kleine verhaaltjes. Vijf natuurkundige experimenten werden geselecteerd, welke door kinderen eenvoudig en veilig zelf uitgevoerd kunnen worden. Hierbij maakte SILO gebruik van het idee van ‘tegenovergestelde ervaringen’. In het Science Center NEMO kunnen bezoekers interactief aan de slag met natuurkundige proefjes, die bij uitkomst een ander effect hebben dan eigenlijk verwacht.

De postzegels zijn uitgevoerd met Image Recognition technology. Door ze te scannen met de Cee-app op een smart phone of tablet krijg je meer informatie en kunnen de proefjes stap voor stap thuis worden uitgevoerd.

Op 20 juli 2015 werden de postzegels gelanceerd in NEMO. Kinderen voerden gretig de vijf experimenten uit, waarna PostNL- marketingdirecteur Ludo Voorn het eerste postzegelvel ‘Ontdek de wetenschap’ officieel overhandigde aan NEMO directeur Amito Haarhuis.

De postzegels zijn te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club. Ook zijn de postzegels te koop bij de NEMO Shop en online via e-nemo.nl/shop. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Oplage:

137.500 vel.

Voor meer informatie en verkoop:

http://collectclub.postnl.nl/ontdek-de-wetenschap.html

Projectinfo

 • Activiteiten
  Research
  Concept
  Design
  Illustration
 • Awards
  Silver European Design Award 2016

Meer info?

m11_rene_068_2

Rene Toneman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 24 66 07 37
rene@siloagency.com

Share deze case