Puur Smaak Diners

Terug naar de bron

Puur Smaak Diners staat garant voor een unieke culinaire ervaring. Gasten worden dichter bij de oorsprong van smaakvolle ingrediënten gebracht met een bijzondere eetbeleving op locatie. Een lange tafel met mooie verhalen, inspirerende gesprekken en interessant gezelschap.

Strategie

Orange Olive is een cateringbedrijf voor ‘puur’ en ‘eerlijk’ eten. Om de positie als kwalitatieve cateraar verder te benadrukken werd in nauwe samenwerking met Orange Olive een evenementen-concept gecreëerd om de doelgroep op een tastbare manier in contact te brengen met de producten en ervaringen van het catering bedrijf.

Eerder ontwikkelde SILO al het merk Orange Olive. Een visueel eigenzinnige wereld helpt het merk zich te onderscheiden van gevestigde partijen in de concurrerende horeca branche.

Actie

We zijn ons steeds meer bewust van wat we eten. We verkiezen bij voorkeur lokaal en authentiek geteelde producten boven macro-industrie. Steeds vaker willen we weten hoe onze ingrediënten groeien en waar ze vandaan komen. Puur Smaak Diners verkleint de afstand tussen mens en voedselbron. Het brengt ons dichter bij de oorsprong van smaakvolle ingrediënten met een unieke eetbeleving op locatie. Een lange tafel met mooie verhalen, inspirerende gesprekken en interessant gezelschap.

In 2011 werd de eerste reeks Puur Smaak Diners georganiseerd, vergezeld door Michelin-sterrenchef Niven Kunz. De serie werd gehouden op unieke locaties zoals een Prominent tomatenkas, de bio-dynamische koeien- en schapen stal Hoeve Biesland en de Greenhouse van Westland Aardbei.

Geïnspireerd door het Jaar van de Historische Buitenplaats stond in 2012 de tweede serie Puur Smaak Diners in het teken van Hollandse glorie. Op een oud Engels landschapspark ‘Huys Ten Donck’ werd tijdens elk diner samengewerkt met wisselende Michelin-sterrenchefs zoals Edwin Vinke (thema kreeft, vis en schaaldieren), Jef Schuur (thema Texels lam) en Jan Klerque (thema kaas).

Impact

Puur Smaak Diners bleek een positief effect op de merkbeleving van Orange Olive te hebben. De vraag naar kwalitatieve catering steeg, ondanks de crisis en de conjunctuur gevoelige markt.

Wegens toenemende interesse zullen er vanaf 2013 jaarlijks meerdere Puur Smaak Diners georganiseerd worden op wisselende locaties, afhankelijk van actualiteit en seizoen. Het unieke karakter van de evenementen is opgemerkt door de nationale en internationale culinaire pers, met als resultaat publicaties door toonaangevende uitgeverijen zoals Gestalten en IndexBook.

 

Share deze case