Vroaam! 2013

Carrièredag voor creatieven

VROAAM! is de jaarlijkse landelijke carrièredag voor ontwerpers, fotografen en andere creatieven georganiseerd door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers en de FotografenFederatie.

Ambitie

Een carriere is soms een hobbelige weg. Met scherpe bochten en steile hellingen, nieuwe afslagen of gevaarlijke kruisingen, remmen en gas geven. Zit je op de juiste weg? Verandert er iets (urgentie door omstandigheden)? Of wil je zelf iets veranderen (intrinsieke motivatie)?

Op je carrièrepad loop je voortdurend tegen vragen aan – of je nu in loondienst werkt of wil werken, of een eigen bedrijf hebt of juist wil beginnen. Welke keuzes moet je maken? Welke kansen kun je pakken? Welke kennis en vaardigheden heb je nodig? Waar moet je beginnen, en hoe?

Op VROAAM! vind je als student, startende of meer ervaren creatief alles en iedereen die maar van enig belang kan zijn voor je carrière. Op het programma staan onder meer creative coaching en open portfolio besprekingen door ruim honderd beroemde creatieven, zakelijk speedadvies en een uitgebreide informatiemarkt. Het podium programma bevat workshops en presentaties, bomvol innovatie en inspiratie.

Actie

In de afgelopen jaren van pionieren en groeien kende VROAAM! vele gedaanten. Na vier edities is het evenement uitgegroeid naar een drukbezochte dag waar alle creatieven van Nederland – studenten, starters én seniors – inspiratie kunnen opdoen, iets kunnen meepikken van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en uiteraard kunnen netwerken.
SILO werd in aanloop naar de vijfde editie gevraagd voor de ontwikkeling van een duurzame consistente communicatie strategie: VROAAM! moet een sterk carrièremerk worden voor de creatieve industrie.

SILO ontwikkelde een visuele identiteit, geïnspireerd op de roots van VROAAM! Het idee voor deze carrièredag is ooit ontstaan tijdens een georganiseerde middag karten met bekende ontwerpers. De campagne voor de vijfde editie brengt (heimelijke) dromen en ambities in beeld. Wat wil je bereiken als creatief? What makes you tick? Are you only in it for the money?

Campagne middelen omvatten affiches, advertenties, programma’s, bewegwijzering, animaties, website en social media.

Impact

Op 28 maart 2013 vond de vijfde editie van VROAAM! plaats. ‘Boost your creative career’ met trainingen, presentaties, inspiratie talks, ontmoetingen met vakgenoten en veel waardevol advies. Het evenement raakte volledig uitverkocht. Creatieven uit uiteenlopende disciplines gingen met elkaar in gesprek. Er werden verspreid over de dag rond de 30 presentaties gegeven door professionals uit de creatieve en aanverwante industrie met relevante onderwerpen. En ruim 100 bekende creatieven gaven creative coaching en open portfolio besprekingen op het gebied van illustratie, grafisch ontwerp, fotografie, art direction, animatie, ruimtelijk- product- en interactieontwerp.

Bronze, European Design Awards 2014

 

Share deze case