WTF.nl

25 miljoen pageviews per maand

Eerste Nederlandse online tabloid WTF.nl zorgt dagelijks voor een WTF momentje. Sensationeel, opmerkelijk, eigenwijs en vooral vermakelijk nieuws.

Ambitie

Sanoma heeft het meest toonaangevende portfolio in de mediabranche van Nederland. Naast Nu.nl, sinds 2007 de grootste nieuws-website van Nederland, wilde Sanoma een hoogvolume online tabloid lanceren, gericht op nieuwswaardige en vermakelijke zaken die zich afspelen in de periferie van het grote nieuws. Nieuws-snacks die het waard zijn om te delen en mensen triggert om erop te reageren. De naam WTF verwijst naar online text-messaging ’slang’, en is tevens een bekende expressie van verbazing (What The F***).

WTF.nl richt zich op levenslustige vrouwen en mannen tussen de 18 en 40 jaar die veel online zijn op diverse devices. De WTFer staat positief in het leven en is nieuwsgierig. Deze doelgroep is actief op social media, modebewust en trendgevoelig.

Actie

SILO werd gevraagd voor wtf.nl de online brand identity, naming en website te ontwikkelen. Een dynamisch logo werd geïntroduceerd, veranderlijk van inhoud en vorm. Het iconografische logo werkt als een sculptuur dat om zijn eigen as draait, gevuld kan worden met beeld en op elke mogelijke ondergrond overeind blijft. Het responsive website ontwerp is informatief maar even dynamisch als het logo. Voor de rubricering werden speciale iconen ontworpen met eigen kleur, beeld en patroon.

Impact

April 2012 zag WTF.nl het licht met een award winning-design en apps voor Android en iOS. NU ruim twee jaar verder biedt WTF.nl aan ruim 2,1 miljoen unieke bezoekers per maand verbazend en snackable nieuws. De apps hebben meer dan 280.000 unieke gebruikers die elke maand samen ruim 25 miljoen pageviews doen, waarmee wtf.nl binnen Sanoma op nummer 2 van best-scorende mobiele applicaties staat. NU.nl staat op nummer 1.

Share deze case